Märsta går i väntans tider

Vare sig Skånela eller Wings har rosat marknaden så här inledningsvis på säsongen. Skånela har inlett seriespelet med två raka förluster mot Rimbo och Varberg. Wings har tre raka förluster varav två på hemmais mot Valbo samt nykomlingarna Nacka.

Vad gäller Skånela så inledde man säsongen med derby mot Rimbo och här anser jag att man mer eller mindre gav bort segern. Till en början såg det både stabilt och tryckt ut men de sista tretton minuterna av första halvlek rasade allt då man nollades och tappade en 11-7 ledning till 11-14 i halvtid.

Trots en stark upphämtning i andra halvlek då man både jobbade sig ikapp och förbi så lyckades man inte knyta ihop säcken utan man drog på sig en dubbelutvisning i slutet av matchen som Rimbo utnyttjade med två mål och ridå.

Vändningen kommer på söndag?

Nere i Varberg spelade laget bra men men där avsluten och en storspelande målvakt i hemmalaget ställde till det och en ny förlust inkasserades. Ska vi hoppas på tredje gången gillt på söndag då Skånela hemma tar emot LIF Lindesberg som även dem har inlett med två raka förluster.

För Wings del ser det om än ännu mörkare ut. Nu har jag dock inte haft möjlighet att se någon av de två hemmamatcherna och av förståeliga själ inte heller matchen på Gotland så därför avstår jag att kommentera lagets insatser men resultaten talar dock sitt tydliga språk.

Både Skånela och Wings tränare har ju stuckit ut hakan och pratat om topplaceringar vilket jag gillar. Att Skånela kommer att vända detta det är jag övertygad om. Det visade man ifjol att man kunde resa sig när man var helt nere i skiten och jag är övertygad att man gör det igen. Vad gäller Wings och en topp fem placering är jag lite mer skeptisk men självklart hoppas jag att jag har fel och att  man vänder Wingsskutan på rätt köl igen. Helst redan i morgon onsdag borta mot nykomlingen Hanviken.

Wings måste hitta tillbaka till fjolårsspelet

Redan ifjol imponerades jag av Wings starka försvarsspel och lagets disciplin samt deras snabba omställningar och den effektivitet man visade upp. Kan lagen hitta tillbaka till det spelet då är möjligheterna goda att vara med och slåss om en topp fem placering. Jag såg lagets säsongspremiär mot Västerås och då fanns fjolårsspelet där, både det disciplinerade försvarsspelet, tålamodet och de snabba omställningarna. Hittar man tillbaka till det spelet då kan Wings slå vilket lag som helst i den här serien.

Wings J 20 levererar 

Nu är inte allt nattsvart i Märsta. Wings J 20 lag har inlett strålande med tre segrar och en strafförlust mot Almtuna vilket gör att vi hittar laget på en andra plats i tabellen två poäng efter obesegrade Nacka.

Dags för damerna att göra entré 

Skånelas damer gör äntligen säsongsdebut på fredag då laget åker till Solna och match mot nykomlingen AIK. Det blir ett delvis nytt lag vi får se den kommande säsongen då flera av de etablerade spelare slutat och där Kristin Torleifsdottir valt att flytta till svenska mästarna HK 65 Höör.

Istället kommer vi att få se ett flertal svenska mästare i den röda  Skånela-tröjan. Som bekant vann ju klubben U SM i våras och vi får hoppas att den nya generationen rider vidare på den vågen och att övriga lag i Märsta dras med till en framgångsrik säsong.

Dags att bryta de negativa trenderna

Trender är till för att brytas och vad vore bättre än att göra det från och med i morgon onsdag. Både Skånelas och Wngs supportrar väntar på framgång och poäng. Låt dem inte vänta längre nu.

Tack för ordet. 

Bosse Andersson /Foto Bosse Andersson 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s