Dags för Skånelas Damer

Damallsvenskan: På fredag kliver Skånelas damer in i en ny säsong. Bloggen tog ett snack med lagets tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg för att kolla läget inför premiären borta mot nykomlingen AIK.

-Det är alltid lurigt med premiärer och att dessutom möta en nykomling direkt. Det ska bli skönt att komma igång då det är nu allvaret börjar. Visst får vi ses som favoriter i morgon mot AIK men dem har ett intressant lag med en mix av spelare som har rutin från både Allsvenskan och SHE så dem får absolut inte underskattas.

Genomgått en kraftig generationsväxling

-Vi har i år genomgått ett kraftigt generationsskifte då flera av våra äldre rutinerade spelare valt att sluta samt att några lämnat för spel i andra klubbar. Vi lyfter upp unga hungriga tjejer från vårat utvecklingslag som tog SM Guld i i våras i deras ställe.

-En spännande föryngring med flera duktiga tjejer. Under försäsongen tycker jag att vi fått ihop det riktigt bra. Visst har vi varit lite ojämna i träningsmatcherna men jag tycker ändå att vi fått ihop det riktigt bra. Framförallt försvarsspelet och samarbetet med våra målvakter känns bra och stabilt.

Vi är i början av en process

-Vi har dock fortfarande en hel del att jobba med för att fä alla bitar på plats. Vi är fortfarande i början av en process och jobbar mycket med detaljer i vårat spel. Vi kommer att behöva tid då många nya tjejer ska matchas in i laget.

-Vi har som sagt tappat flera ledande namn men vår målsättning är helt klart en topp 6 placering. Vi har kapacitet att slå alla men det handlar också om att hitta stabilitet i spelet samt att vinna rätt matcher. På försäsongen har vi haft blandade resultat vilket inte är konstigt alls med alla nya tjejer i laget.

Jobbar mycket med detaljer i spelet

-Dessutom har vi i första jobbat på detaljer, matchsituationer och lagt mycket fokus på det vi ska göra. Resultaten har fått komma i andra hand även om man alltid vill vinna så är ju träningar och träningsmatcher till för att träna på just detaljerna i vårat spel. Vi tränar idag (torsdag) och kommer att vara väl förberedda i morgon avslutar Fredrik Söderberg vårat samtal.

I Skånela kommer två spelare att missa premiären på grund av skador. Det är Martina Wedin Olsson (Knä) och Fanny Lundin som har en korsbandsskada. I övrigt är truppen helt ordinarie.

Nya spelare in 

Emma Persson Abrå HK Bollnäs

Uppflyttade från U laget Fanny Küller , Linnea Gotthold, Sofia Eriksson, Maria Svensson,  Elin Larsson, Amanda Larsson

Förluster 

Kristin Torleifsdottir H 65 Höör, Emilie Lindgren Kungsängen, Frida Forsberg Enköping samt Alicia Aldenbro, Faith Eriksson båda till Spårvägen

Slutat 

Sofia Petersson, Therese Östlund, Therese Eriksson

Bosse Andersson

Foto Bosse Andersson /Arkivbild 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s