Skånela dam kryssade efter rysare

Damallsvenskan: Skånelas damer och Kärra HF från Göteborg delade på poängen när lagen drabbades samma i en rysare där hemmalaget kvitterade i matchens allra sista sekund.

Gästerna Kärra HF kopplade tidigt ett grepp om matchen och nitton minuter in i matchen hade man skaffat sig ett försprång på fem bollar 4-9. Skånela kom dock tillbaka och sakta men säkert fick man ordning på både försvar och anfallsspelet och krympte avståndet helt fram till halvtid då lagen stod på lika antal mål.

Fick hela tiden jobba i underläge

Den andra halvleken inledde åter Kärra bäst och när klockan stod på 40 minuter hade man åter skaffat sig ett försprång på fem bollar. Skånela försökte hitta vägar men gästerna var hela tiden en tre fyra bollar och med knappa fyra minuter kvar var avståndet fyra bollar till gästernas fördel.

I det läget trodde nog de flesta inklusive undertecknad att en ny förlust skulle komma. Men med en heroisk avslutning lyckades Skånela göra fyra raka mål och kvitteringen kom med en sekund kvar av matchen då Veronica Wislander (med Kärra som moderklubb) helt fri säkert satte kvitteringen och säkrade en poäng.

Skönt att sätta sista bollen mot moderklubben

-Vi var ganska dåliga idag egentligen, men samtidigt lättad över att vi krigar till oss en poäng idag. Vi går inte för det utan det blir mest kasta boll, Vi går inte på mål till en början. När vi sen tar kampen det är då vi börjar komma ikapp.

-Vi visar en otrolig moral som aldrig ger upp och det är därför vi tar en poäng idag även om vi kanske inte var värda den. Det var otroligt skönt. Sen att dessutom få sätta sista målet mot min moderklubb var riktigt kul och skönt säger en lättad Veronica Wislander efter matchen.

Matchfakta 

Skånela IF-Kärra HF 24-24 (11-11)

Målskyttar Skånela 

Moa Andersson 8, Veronica Wislander 4, Fanny Küller 3, Anna Nygårds 2, Emma Persson 2, Nathalie Norrman 2, Anna Nygårds 2, Amanda Vinelund 1, Sofia Eriksson 1, Maja Wiklund 1.

Publik 135 Vikingahallen Märsta

Bosse Andersson Text och Foto 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s