Äntligen fick Skånela jubla igen

Handboll: Skånela IF,s herrar tog två viktiga poäng på söndagen när IFK Tumba kom på besök till Vikingahallen. Men det blev onödigt dramatiskt på slutet när Skånela höll på att tappa en klar ledning. 

En målmässigt jämn inledning där lagen följdes åt under de inledande 24 minuterna då det som mest skilde två bollar vid två tillfällen. Båda gångerna var det hemmalaget som hade övertaget.

Skånela ryckte med fem bollar 

Men från minut 24 lyckades Skånela göra ett ryck med fem raka mål och gå fram till 13-8 ledning som blev 14-9 i halvtid. I den andra halvleken fortsätter Skånela att dominera inledningsvis och efter dryga 36 minuter har man skaffat sig en ledning på 20-13 och ser ut att få en bekväm resa fram till slutsignalen.

Men gästerna hade inte gett upp utan sakta men säkert jobbade man sig tillbaka in i matchen och med fyra minuter kvar skilde det bara en boll mellan lagen. Skånela kunde dock hålla undan och vinna med två bollar. En välbehövlig seger för ett skadedrabbat Skånela.

Skönt att vi reder ut det hela

-Det är alltid skönt med en seger. I Första halvlek gör vi det bra framförallt i försvar och målvaktsspelet. Vi avslutar dock bra även framåt och går till halvtidsvila med fem bollar som kunnat varit ännu större.

-I den andra halvleken inleder vi fortsatt bra under de inledande 10 minuterna. Därefter blir vi lite fega och det ser krampaktigt ut samtidigt som vi har dåliga avslut framåt. Vi gör bara fem mål under matchens sista 24 minuter vilket inte är bra.

Saknar fyra spelare ikväll 

-Skönt att vi reder ut det hela. Vi saknar fyra viktiga spelare i Iris Ganebegovic, Andreas Söderman, Fredrik Olsson samt Oskar Hedvall ikväll. Sen vill jag lyfta fram våra juniorer Hampus Söderman och Simon Lindberg som gör det bra när dem kommer in summerar tränaren Jimmy Karlsson matchen.

Matchfakta 

Skånela IF-IFK Tumba 25-23 (14-9)

Målskyttar Skånela.

Simon Källström (Bilden) 6, Robert Ladan 6, Oscar Frank 5, Yosef Rahali 3, Jesper Filén 2 samt Isak Nielsen, Hampus Söderman och Rasmus Nilsson 1 mål vardera.

Publik 283 Vikingahallen Märsta

Bosse Andersson Text & Foto/Arkivbild 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s