Delad pott HF SIF-HK Ceres

HANDBOLL: Det blev en målrik föreställning när HF SIF och HK Ceres möttes i Vikingahallen på onsdagskvällen. Hela 64 mål delat på 32 mål vardera.

Lagen följdes åt och under de första 13 minuterna skilde det som mest två bollar mellan lagen. Efter tre raka mål från SIF i mitten på halvleken såg hemmalaget ut att koppla ett litet grepp om händelserna men Ceres vägrade ge upp och och efter dryga 20 minuter var det åter lika i protokollet.

Kvitterade med matchens sista skott 

Under de sista tio minuterna fortsatte lagen följas åt och att ösa in mål. I halvtid hade SIF åter ett tvåmålsförsprång. Ett försprång man även höll långt in i den andra halvleken, som pendlade mellan ledning två och tre bollars ledning.

Men med dryga fem minuter kvar hade Ceres åter jämnat ut tillställningen till likaläge. Slutet skulle bli dramatiskt och gästerna som legat under stora delar av matchen gick förbi och hade med 51 sekunder kvar skaffat sig en tvåmålsledning. SIF reducerade med 32 sekunder kvar och kvitteringen kom i matchens absolut sista sekund.

Besviken med försvarsspelet 

-Jag är klart besviken på vår insats i det defensiva spelet idag. Gör man 32 mål framåt ska man inte tappa poäng. Vi var inte där, inte tillräckligt skarpa och har en dålig inställning och attityd i försvarsarbetet. Vi har ett ungt lag så visst får man räkna med att det går upp och ner.

-Spelet framåt är jag mer nöjd med. Vi gör 32 mål vilket är klart godkänt. Samtidigt får vi vara nöjda att vi fick en poäng då vi höll på att tappa allt i slutminuterna summerar SIF,s assisterande tränaren Kalle Andersson matchen.

-SIF har ett mycket skickligt lag med många unga spelare som krigar om en A lags plats. Vi fick jobba under stora delar av matchen i underläge.

-Vi skärper till oss och jobbar ikapp. När vi gör tre raka mål och går från 29-30 till 32-30 genom tre raka mål av Peter Björk. Då ska vi inte tappa en sån ledning med bara 51 sekunder kvar. Som matchen utspelade sig så tycker jag vi gav bort en poäng summerar tränaren Bob Tollbring matchen.

Matchfakta

HF SIF-HK Ceres 32-32 (17-15)

Målskyttar HF SIF

Gustav Näslund 7, Osama Chichi 7, Hampus Söderman 4, Gustav Carlsson 4, Alexander Stenklyft 4, Mattias Friström 3, Isak Wallin 2 samt Karl Dahlkvist 1.

Målskyttar HK Ceres 

Dennis Rönnblad 9, Martin Pettersson 5, Jesper Lidberg 5, Caspar Camitz 5, Peter Björk 4, Markus Lindgren 3 samt Samliljegren 1.

Publik 47 Vikingahallen Märsta

 

Bosse Andersson Text & Foto/Arkivbild 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s