Så gick det för Upplandslagen i helgen

HANDBOLL: En ny fullspäckad handbollshelg har passerat och som vanligt numera så gör vi en genomgång av hur det har gått för våra lag i Uppland. 

Allsvenskan. 

Tyresö-Rimbo 31-31 (13-14) 

Ken Tollbring 10, Filip Lindroos 6, Robin De Vall 5 bästa målskyttar i Rimbo

Rimbos herrar var nere i Tyresö i helgen och åkte hem med en poäng. En match där lagen turades om att ha ledningen och där man följdes åt. I halvtid hade dock Rimbo en boll upp. I andra halvleken kopplade Rimbo ett litet grepp och fick ifrån med fyra bollar som mest tio minuter in i halvleken.

Hemmalaget kom dock tillbaka och med sex minuter kvar var det oavgjort. Därefter följdes lagen åt hela tiden med Rimbo i ledning och där hemmalaget envisades med att kvittera. Med 47 sekunder kvar fastställde hemmalaget slutresultatet till 31 lika.

Amo HK-Skånela IF 30-23 (15-12) 

Simon Källström 12, Jesper Filén 3 bästa målskyttar i Skånela.

Skånela gjorde matchens första mål sen fick man jobba i underläge hela matchen igenom. Amo kopplade greppet och som mest var man i ledning med fyra bollar under första halvlek. Skånela kämpade sig fram till 9-10 efter 23 spelade minuter men närmare än så kom man inte. Hemmalaget svarade med tre raka mål och i halvtid var det just tre bollar som skilde lagen åt.

I den andra halvleken var det oförändrat tre bollar som skilde lagen. Därefter gled hemmalaget sakta men säkert ifrån och till slut blev det hemmaseger med sju bollar. I ett skadedrabbat Skånela var det framförallt Simon Källström som stack ut med sina 12 mål.

Skånela-GT Söder 24-18 (12-5)

Moa Andersson 8, Veronca Wislander 6 Martina Wedin Ohlsson 3 bästa målskyttar i hemmalaget

Skånelas damer fortsätter på det vinnande spåret och tog en ny seger hemma mot GT Söder på söndagen. Redan från start visade Skånela att man är ett topplag. Tidigt gick man fram till en 5-1 ledning som sedan växte fram till halvtid då man hade skaffat sig ett försprång på sju bollar.

I den andra halvleken var det gästerna som inledde bäst med fyra raka mål. En timeout av Skånela väckte laget igen och därefter var det inget snack om vart segern skulle hamna. Två nya poäng och fortsatt tvåa i tabellen för Skånela.

Div 1 

Uppsala HK-Boden BK HF 24-24 (11-13)

Per Ehn 8, Kevin Isberg 6, Viktor Eriksson 3 bästa målskyttar i Uppsala

Mardrömsstart för Uppsala. Men trots 1-5 efter sex minuter så kom laget tillbaka starkt och sakta men säkert kröp man närmare. I halvtid var man två bollar efter. I den andra halvleken var man ikapp 15 lika efter dryga 5 minuter och därefter följdes lagen åt ända fram till slutsignalen ljöd.

Uppsala kvitterade med nio sekunder kvar genom Kevin Isberg i denna rysare som innehöll både dramatik och ett brandlarm som också ville göra sig hörd.

Enköpings HF-Brännan 20-32 (9-14)

Marius Brudvik Norell 6, Gustaf Johansson 5, David Mellberg 4 bästa målskyttar i Enköping.

Här var det gästerna från Härnösand som tog kommandot omgående och gick tidigt ifrån. En ledning som bara växte och till slut skilde det 12 mål när matchen var över. För Enköping väntar nästa helg nästjumbon Tumba på bortaplan och kanske kan första poängen komma då?

Enköpings HF- Västerås/Irsta 16-40 (11-16) 

Frida Haraldsson 6, Isa Ekström 3 bästa målskyttar i Enköping.

Enköping hängde med topplager Västerås/Irsta riktigt bra under första halvlek då man bara låg under med fem bollar. I den andra rann det dock iväg ordentligt och gästerna vann med hela 24 bollars marginal.

Abrå HK-Rimbo HK 19-22 (8-12) 

Ida Husman 5, Therese Ullsten 4 bästa målskyttar i Rimbo

Det var jämt första kvarten innan Rimbo kunde skaffa sig ett litet försprång på fyra bollar efter 20 minuter. En ledning man höll fram till pausvilan. I den andra halvleken inledde Abrå bäst och efter 36 minuter var det 13 lika på tavlan.

Men med tre raka mål av Rimbo skaffade man sig åter ett lite försprång. Abrå vägrade ge upp och var åter ikapp med dryga tio kvar. Det avgörande rycket kom när Rimbo mellan minut 53 till 57 svarade för fyra raka mål och säkrade två nya poäng.

Div 2 

HK Ceres-Gimonäs Umeå IF 40-30 (18-13)

Dennis Rönnblad 13, Jesper Lidberg samt Caspar Kamitz 8 mål för Ceres

Undertecknad var på plats i lördags när HK Ceres och Gimonäs Umeå bjöd på ett målkalas med hela 70 mål. Hemmalaget svarade för 40 av dessa och tog två nya poäng. Separat artikel från denna match finns här. 

Rosersbergs IK-Uppsala HK 33-31 (13-13) 

Jonna Berg 9, Emma Lindgren 7 mål-bäst i Rosersberg och i Uppsala var det Mathilda Karlsson 6, Siri Hedberg som gjorde flest mål

Seriefinal i Rosersberg på söndagen och det var hemmalaget som gick segrande ut denna batalj. Den första halvleken var jämn och lagen följdes åt. Som mest skilde det två bollar vid två tillfällen. Först var Uppsala i en 2-4 ledning och slutet av halvleken var der Rosersberg som ledde med 13-11 innan gästerna kvitterade innan paus.

I andra halvleken följdes lagen åt under de inledande nio minuterna innan Rosersberg kunde skaffa sig ett tvåmålsförsprång. Därefter skilde det två, tre bollar lagen emellan innan Rosersberg gick ifrån till 27-22 med tio kvar.

Den ledningen orkade aldrig Uppsala hämta in även om man kröp närmare på slutet. Rosersberg höll undan och vinner med två bollar och lagen byter plats i tabellen med Rosersberg som ny serieledare före just Uppsala en poäng bakom

Åkersberg HK-HK Ceres 30-18 (20-9)

Alice Tollbring 4, Felicia Sjöberg 3, Klara Berndtsson 3 samt Cassandra Andersson 3 mål för Ceres

Under de inledande tre minuterna var det Ceres som var i ledning men därefter var det slut på det roliga. Nio raka hemmamål blev för mycket. Gästerna hämtade sig aldrig från detta utan fick åka hem utan poäng. Åkersberga vann till slut med hela 12 bollar och för Ceres del är det bara att ta lärdom av detta glömma och gå vidare.

Bosse Andersson Text & bild 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s