Skånela föll mot IF Helton

HANDBOLL: Efter fyra raka segrar samt fem raka förlustfria matcher tog det ikväll stopp för Skånelas damer när Karlstadslaget IF Helton var på besök i Vikingahallen.

Skånela hamnade omgående i ett 0-2 underläge men hittade lika snabbt tillbaka till 2-2 och ledning 3-2 under de inledande sex minuterna. Därefter följdes lagen åt fram till knappa 15 minuter då Helton med två raka mål åter skaffade sig ett litet övertag.

Efter dryga 21 minuter hade avståndet växt till fyra bollars fördel gästerna innan Skånela kunde dock krympa den med ett mål fram till halvtidsvilan då ställningen var 10-13.

Kom aldrig riktigt ikapp

I andra halvlek var det åter Helton som inledde målskyttet men Skånela svarade med tre raka mål fram till 13-14 då gästerna tog en timeout med 41 minuter på klockan. Den gav utdelning och man kunde åter skaffa sig ett försprång nu med tre bollar 14-17.

Skånela gav sig dock inte utan man tog sig tillbaka och med åtta minuter kvar var man nästan ikapp. Ett mål bakom 16-17 men tyvärr kom man inte närmare denna onsdagskväll. Istället svarade Helton med två raka mål och åter var man tre bollar före vid 16-19 och mindre än fem minuter kvar på klockan.

En dålig dag helt enkelt 

Under de avslutande minuterna följdes lagen åt i målprotokollet och när slutsignalen ljöd så var det gästerna från Värmland och Karlstad som fick jubla då tremålsförsprånget stod sig. Till slut vinner gästerna med 18-21.

-Idag var vi inte bra. Absolut inte våran starkaste insats. En dålig dag helt enkelt. Vi slarvar alldeles för mycket, det är taffligt och för många tekniska fel framåt. Jag tycker att det är vi som förlorar matchen mer än att dem vinner utan att på något sätt förringa deras insats.

Nya tag på söndag

-Vi har inlett riktigt bra och vi har ett ungt lag så man får bara acceptera att det blir så här ibland även om det alltid är surt att förlora. Idag var det en sån dag där vi inte levererar på den nivå vi kan. Försvarsspelet är ok över 60 minuter men även där finns det detaljer att jobba på. Framåt vacklar vi och gör alldeles för lite mål.

-Det är bara att glömma detta nu så tränar vi i morgon och börjar ladda för ny match på söndag då nykomlingen HK Drott kommer på besök i Vikingahallen avslutar tränaren Fredrik Söderberg. Avkast klockan 15.00.

Matchfakta. 

Skånela-IF Helton 18-21 (10-13)

Målskyttar Skånela.

Moa Andersson 5, Anna Nygårds 3, Veronica Wislander 2, Maja Wiklund 2, Sofia Eriksson, Emma Persson, Fanny Küller, Martina Wedin Ohlsson, Cornelia Küller samt Nathalie Norrman 1 mål vardera.

Publik 166 Vikingahallen Märsta

Bosse Andersson Text & Foto/Arkivbild 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s