Makalös vändning när Skånela vann

Skånela inledde med matchens första två mål sen var det gästerna Torslanda som satt i förarsätet fram till matchminut 54 då Skånela åter kunde ta ledningen som man inte släppte utan istället gick man ifrån ytterligare och fullbordade en makalös vändning sista tretton minuterna då man gjorde 11-3.

Trevande inledning

Torslanda med en storspelande August Elmberg i målet såg ut att åter sätta käppar i hjulet för Skånela denna söndag. Som mest ledde göteborgarna med sju bollar dryga 22 minuter in i matchen och då talade ingenting för att Skånela ens skulle vara i närheten av poäng denna söndag.

Men hemmalaget visade en otrolig moral ock ledda av kapten Isak Nielsen ocj Andreas Söderman samlade man sina styrkor till en beundransvärd comeback. I halvtid hade man ätit sig in i matchen igen till bara ett tremålsunderläge.

Vägrade ge upp

I den andra halvlekens inledning var det Torslanda som fortsatt satt i förarsätet och höll ett vilt kämpande Skånela på två-tre bollars avstånd. Skånela gav aldrig upp och 41 minuter in i matchen var man ikapp till 19 lika. Torslanda svarade omedelbart med fyra raka mål och där trodde nog de flesta att det var ridå ner.

Men ikväll vägrade Skånela att ge sig utan kamp och med åtta minuter kvar var man åter ikapp till 25 lika. När sedan Iris Ganebegovic satte 26-25 på straff så var Torslanda ett slaget lag. Skånela kunde istället göra ytterligare fyra raka mål och sen spelade det ingen roll att gästerna satte sista bollen. Skånela hade fullbordat sitt jobb och de två poängen stannade i Skånela och Märsta.

Vi maler ner dem på slutet 

-Vi inleder matchen lite skakigt och varken försvar eller målvaktsspelet fungerar vilket gör att vi tappar i kontringsspelet samt spelet i andra fas. Vi ändrade till ett 5-1 försvar i andra halvan av första halvlek vilket gör att vi får dem att göra tekniska misstag och vi kan kontra och få enklare mål.

-Vi går även över till 7-6 spel vilket vi får bra utdelning på. I andra halvlek fortsätter vi som vi avslutade första där vi fick bra energi. Vi jobbar oss ikapp och även när vi åter tappar till fyra bollar ger vi inte upp utan vi maler ner dem på ren vilja samtidigt som vi spelar riktigt bra försvarsspel. En moralseger summerar kapen Isak Nielsen matchen.

Matchfakta 

Skånela IF-Torslanda HK. 30-26 (11-14)

Målskyttar Skånela

Oskar Hedvall 6, Isak Nielsen 6, Simon Källström 6, Andreas Söderman 4, Robert Ladan 4, Iris Ganebegovic 2, Oscar Frank 1 samt Jesper Filén 1.

Publik 376 Vikingahallen Märsta.

Bosse Andersson Text & Foto 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s