Får vi en slutspelsdramatik i Handbollsligan

Handboll: Redan efter 12-13 omgångar såg det ut som de åtta slutspelslagen redan var klara. Då skilde det hela åtta poäng ner till lag nio om jag minns rätt. På annandagen spelas omgång 21 (även om tabellen haltar en aning) så har avståndet minskat en aning. 

I eftermiddag och i kväll kan vi få ett scenario där avståndet minskas ännu mer. Om vi leker med tanken att  Hammarby vinner hemma mot Karlskrona, Ricoh vinner i Eskilstuna samtidigt som Sävehov förlorar mot serieledande suveränen IFK Kristianstad.

 Då skulle det bara skilja fem poäng mellan Hammarby och Sävehov och sex poäng ner till Richo. Lägg då till att Hammarby har en match mindre spelad och avståndet vid vinst där bara är tre poäng och helt plötsligt har vi fått lite nerv i tabellen. 

Annandagen kan alltså bli väldigt avgörande för den fortsatta dramatiken kring detta slutspels vara eller icke vara. Visst är det många omgångar kvar till sista matcherna i omgång 33 och mycket kan hända oavsett resultaten ikväll. Men lite nerv under våren vill vi ha även runt slutspelsstrecket och inte runt strecken i nedre delen av tabellen.

I Herrallsvenskan är det däremot inget tvivel om dramatiken. Här skiljer det bara nio poäng mellan Hallby på tredje plats och RP Linköping som just nu parkerar på en tolfte plats på samma poäng som Tyresö och Skånela med 14 omgångar av 26 omgångar spelade. 

Här verkar precis alla lag kunna slå varandra vilket gör Allsvenskan till en riktigt kul och intressant serie. Nu har ju till och med serieledande Varberg fått känna på hur det är att förlora och helt klart kommer våren att bli riktigt intressant när det hela drar igång igen i helgen 6-7 januari med många måstematcher för att hänga på kvalspel uppåt eller att undvika negativa kval eller nedflyttning.

Så det är med spänning undertecknad ser fram emot dagens matcher och ett första tecken på vart i första hand vilken väg Handbollsligan tar sig in på. 

Bosse Andersson Text & Foto 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s