Chippen summerar hösten och blickar framåt

HANDBOLL: Skånelas damer samlas ikväll för omstart efter jul och nyårsledigheten. Bloggen tog pulsen på tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg som summerar hösten och blickar fram emot fortsättningen av serien med stort tillförsikt. 

Om vi börjar med en tillbakablick till hösten. 

-Det har varit en höst som vi kan vara rätt nöjda med. Det har varit en hel del upp och ner vilket vi förutspådde då vi tappade mycket rutin och ersatt med många nya spelare från U laget.

-Vi har haft en målsättning att bli topp sex och där är vi ju just nu på en femteplats i tabellen. Jag tycker vi tagit stora kliv under hösten framförallt i det offensiva spelet. Då vi tappade många rutinerade spelare som vi byggde vårat spel runt har vi fått ändra i vårat offensiva spel och anpassa det efter nuvarande material.

-De två senaste matcherna har vi varit riktigt bra i anfall och kontringsspel där vi gjort 30 samt 33 mål men då har inte försvarsspelet fungerat då vi släppt in ännu fler mål. Det gäller för oss att hitta en bra balans i spelet då kan vi slå alla lag i serien. Kapaciteten finns absolut.

Ni startar upp idag efter uppehållet. Vad är dina förhoppningar inför vårsäsongen?

Jag ser verkligen fram emot den. Vi inleder mot två topplag som vi ska försöka ta revansch mot. Vi ska se till att göra vårat yttersta för att fortsätta hänga med i toppen. Vi måste hitta rätt flyt, få bra balans i laget och jobba hårt med detaljer och ha fokus på alla delar i spelet som anfall, försvar och kontringar.

-Vi är fortfarande i en utbildnings fas där vi jobbar med nytt spel, nya spelare. Därför kan det bli som under hösten både toppar och dippar i vårt spel. Det är något vi jobbar mycket med för att komma upp i nivå.

Hur ser det ut i truppen inför omstarten? Skador som oroar? 

Vi har sedan tidigare Amanda Vinelund skadad (knä) och även Nathalie Norrman som även hon har problem med ett knä. I Övrigt är hela truppen helt intakt avslutar tränaren Fredrik Söderberg.

För Skånelas del väntar närmast bortamatch den 7 januari borta mot Bjurslätt/Torslanda och nästa hemmamatch blir söndagen 14 januari klockan 15.00 då serieledande Kungälv kommer till Vikingahallen.

Bosse Andersson Text & Foto 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s