Jimmy Karlsson summerar hösten och blickar framåt

HANDBOLL: I kväll samlas spelarna i Skånela IF igen efter lite jul och nyårsledighet för att starta upp del två av säsongen 2017-18. Så jag tog ett snack med tränaren Jimmy Karlsson för att summera hösten samt om vad vi kan förvänta oss av vårsäsongen. 

Om vi börjar med säsongen så här långt och summerar hösten. 

-Vi har bara tagit tio poäng så här långt och det är vi självklart inte alls nöjda med. Jag har undvikit att titta på tabellen utan fokuserat på prestationer. Vi har för många spelare som inte alls har kommit upp i den nivå vi har förväntat oss och som dem själva har förväntat sig.

-Vi vet och spelarna vet att vi har kapacitet att spela på en betydligt bättre nivå än vad vi gjort så här långt. Vi har även dragits med mycket skador och stundtals har det varit alldeles för många som gått skadade samtidigt. Vi har plockat in juniorer som gjort det riktigt bra men samtidigt kan man inte kräva att dem ska gå in och ta ledande roller i laget. Dessutom har Kalle Andersson fått hoppa in och spelat när det varit manfall som senast mot IFK Ystad.

-Det har skapat oro i laget då vi får använda spelare på nya positioner och att flera spelare fått dragit ett alldeles för tungt lass. Det blir svårt att få kontinuitet i laget när det hela tiden saknas spelare och när vissa inte kan gå för fullt.

Ni har varit rätt ojämna i spelet under hösten. 

Ja vi har blandat och gett. Vi har presterat nära i många matcher där vi varit med fram till sista tio men där vi inte orkat. Det är mycket detaljer som inte sitter. Framförallt har anfallsspelet som inte har fungerat. Vi missar för mycket vilket blir till vår nackdel när matcherna ska avgöras. Dessutom har våra motståndarmålvakter valts till matchens spelare vid sju tillfällen och då blir det svårt att vinna matcher.

Om vi blickar framåt mot vårsäsongen då.

-Vi startar upp i kväll efter lite jul och nyårsledighet. Vi hoppas få tillbaka flera spelare som gått skadade. Då kan vi förhoppningsvis få mer kontinuitet i laget. Vi ska vara seriösa i våra förberedelser, spelarna måste ta ett större eget ansvar att hitta formen. Både jag och Jesper vet att kapacitet finns.

-Vi har trots att vi inte spelat så bra i alla matcher varit med och hållit jämna steg långt in i matcherna. Kan vi få ut det där sista som vi visat framförallt mot lag som Önnered och andra halvlek mot Torslanda då kan vi slå alla lag.

-Framgång kommer inte av sig självt utan för oss är det hårt arbete som gäller. Tillsammans ska vi ta oss igenom säsongen och försöka hitta tillbaka till det spel vi vet att vi kan prestera.

Skånela inleder vårsäsongen med match borta mot Torslanda den 7 januari. Nästa hemmamatch blir den 14 januari mot RP Linköping.

 

Bosse Andersson Text & Foto 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s