Schjött och Forsberg bakom VästeråsIrstas seger

HANDBOLL SHE: VästeråsIrsta tog två mycket viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats när laget besegrade ett formstarkt Önnered på bortaplan. 

Det var inte mycket som talade för VästeråsIrsta när laget tog sig an formstarka Önnered på bortaplan på lördagen. Önnered med tio raka segrar mot ett Västerås med bara en seger och en oavgjord på sina senaste tio matcher.

Dock var det ett laddat VI som kom till match denna lördag. Hannah Grytegård inledde matchen strålande med två mål och en assist när gästerna gick fram till en 1-4 ledning. Önnered hittade dock tillbaka och jobbade sig ikapp till 4 lika. 

Lagen följdes sedan åt fram till 8 lika efter 20 minuters spel. Då kopplade åter Västerås ett grepp med tre raka mål som i paus blev till ledning fyra bollar. I andra halvlek behöll gästerna greppet och sin ledning och gav aldrig Önnered någon chans att hitta tillbaka in i matchen igen.

Till slut stod Västerås som segrare med klara tio bollars marginal. Idag var det ett hungrigt rappt och spelsuget Vi fick se ett riktigt spelsuget Västerås där Irma Schjött i målet storspelade och dessutom passade på att göra två mål. Även Mathilda Forsberg hade en bra dag på jobbet då hon klev fram och tryckte in 8 mål. 

Målskyttar VästeråsIrsta HF 

Matilda Forsberg 8, Charlotte Granfelt 6, Ellen Göthlin 3, Hanna Grytegård 3, Sara Frejd 3, Kristin Ullén 3, Viktoria Unell 2, Irma Schjött 2, Viola Paulsen 1

Bosse Andersson 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s