Skånela sänkte Önneredsspöket

HANDBOLL: ÖHK Hallen i Önnered har varit som ett spöke för Skånela. I kväll övervann dock Skånela detta spöke som gäckat laget vid varje besök i arenan.

Att traditionens makt är stor vet vi, att det finns spöken kan alltid diskuteras men för Skånela har besöken i ÖHK Hallen varit allt annat en muntert. Men lördagen den 24 februari 2018 så dör myten om detta spöke en gång för alla.

Skånela lämnar denna hall som vinnare och tar bussen hem med en seger och två viktiga poäng. Dessutom betyder segern att Skånela i allra högsta grad är med i jakten på en kvalplats till handbollsligan samtidigt som man lämnar en lucka till lagen på den nedre halvan där samtliga lag utom RP förlorade idag. 

Matchen då? Jo inledningsvis var det jämnt och där Önnered var i ett eller två måls ledning under de inledande tretton minuterna. Därefter var det Skånela som som tog över och kontrollerade matchen helt och hållet.

I halvtid var det Skånela i ledning med fyra bollar 12-16. När den andra halvleken inleddes var det dock hemmalaget som tog kommandot och Skånela hade stora problem både framåt och bakåt. Sju minuter in i halvleken var man ikapp och Skånela tvingades ta en timeout. 

Därefter följs lagen och turades om att var i ledning. Under de avslutande sex minuterna var det Skånela som satte tonen och avslutade matchen med att göra 2-5. Det definitiva avgörandet kom dock i slutminuten då Skånela med två mål stängde mer matchen helt och säkrade segern som till slut stannade vid tre bollars marginal.

Det finns många spelare som kan framhävas idag men jag skulle nog vilja lyfta fram Marcus Nilsson i målet som med flera fina räddningar höll Skånela kvar i matchen när Önnered jagade ikapp och såg ut att koppla ett grepp om matchen. 

Till sist starkt att ta sig samman och hitta tillbaka till spelet från första halvlek under avslutningen och avgöra. Kul att se att Andreas Söderman åter är tillbaka efter skada samt att Jesper Byström hittat tillbaka och nu gjorde sin andra match i A laget efter comebacken.

Matchfakta 

Önnereds HK-Skånela IF 26-29 (12-16)

Målskyttar Skånela

Fredrik Olsson 7, Yosef Rahali 6, Iris Ganebegovic 5, Oscar Frank 4, Robert Ladan 3, Oskar Hedvall 2, Jesper Filén 1, Isak Nielsen 1

Publik 325 ÖHK Hallen Göteborg

Bosse Andersson Text & Foto/Arkivbild 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s