SHE: Boden och Västerås till slutspel

SHE: Det blev Boden och Västerås/Irsta som tog de två sista slutspelsplatserna när sista omgången av SHE spelades på torsdagen. 

Västerås/Irsta-Skövde 23-14 (8-10) 

Det stod mycket på spel för fyra av lagen när SHE avslutades på torsdagen. Dramatiken blev knappast sämre av att dessa fyra lag ställdes mot varandra. Västerås/Irsta tog emot Skövde HF och i Göteborg tog Heid emot Boden.

Västerås lyckades vinna rätt klart mot Skövde efter en strålande andra halvlek. I halvtid var ställningen 8-10 efter en halvlek som bestod av massor av med tekniska fel och bortkastade bollar. Det syntes verkligen att lagen var nervösa och att matchen gällde oerhört mycket.

I den andra halvleken fick dock Västerås ordning på både försvar och anfallsspel samtidigt som ingenting fungerade för Skövde. Västerås gick till slut ifrån och vinner matchen med klara 23-14. 15-4 i andra halvlek alltså.

BK Heid-Boden 19-20 (10-11) 

Den här matchen blev betydligt jämnare där lagen följdes åt med Boden i förarsätet under större delen av halvleken. Dock skilde det aldrig mer än två mål . Den andra halvleken blev den första lik och lagen följdes åt med boden steget före. Avgörandet kom med 27 sekunder kvar då Boden satte 18-20.

Medan Boden och Västerås nu kan ladda för slutspel så får Heid, Skövde och Skara ladda för att kvala för att få spela i SHE även kommande säsong. Eslöv åker ur och ersätts med största sannolikhet av Kungälv som med en omgång kvar av damallsvenskan har två poäng och 31 plusmål till godo på Tyresö på andra plats.

Resultat och sluttabell i SHE hittar ni här 

Därmed är det nu klart för kvartsfinal som spelas enligt följande.

Kvartsfinaler:

H65 Höör – VästeråsIrsta HF

Skuru IK – Önnereds HK

IK Sävehof – Boden Handboll

Lugi HF – Kristianstads HK

Bosse Andersson Text och Foto 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s