SIFEN till Div 1

HANDBOLL: Skånelas utvecklingslag HF SIF är klara för spel i Div 1 kommande säsong efter att man besegrat Brännans HF i två raka matcher. 

Efter dramatiken mot HK Järnvägen där allt avgjordes i förlängning i match 3 så stod Brännans HF på tur i ett helt avgörande kval.. Ett på pappret betydligt tuffare uppgift för SIFEN då Brännan kommer från spel i Div 1.

Men detta unga lag visade ingen som helst respekt för sina motståndare utan körde på som om det vore vilken match som helst. Man inledde med utklassningsseger hemma med klara 36-23 och skaffade sig 1-0 i matcher. 

På söndagen var det dags för match 2 nu i Härnösand och Brännans hemmaborg Öbacka SC inför 452 åskådare. Men åter igen så visade SIFEN ingen som helst pardon utan vinner åter igen och åker hem som ett Div 1 lag.

En otrolig resa detta unga lag gjort under säsongen som slutar i ett antiklimax och avancemang uppåt i seriesystemet. Detta är också ett resultat och kvitto på att Skånelas ungdomssatsning burit frukt. 

För klubben är detta även positivt i den bemärkelsen att steget från spel i SIFEN upp till A-laget inte blir lika stor då man får möta bättre motstånd än i Div 2 även om flera av spelarna i SIFEN redan provat på A-lagspel i Allsvenskan och gjort det riktigt bra så kommer detta absolut att gynna Skånela IF.

Så det är bara att lyfta på hatten för samtliga inblandade från sportchef, ledare och spelare och all publik som varit med och gjort denna resa möjlig. Hela klubben kan och ska sträcka på sig en dag som denna. 

Medan spelarna nu får lite välbehövlig sommarvila så blickar vi övriga framåt mot en kommande Silly Season och så småningom en säsong vid namn 2018-19.

Tack för i år Skånela IF. 

Matchfakta slutkval till Div 1

HF SIF-Brännan 36-23 (18-12)

Brännan- HF SIF 30-34 (11-15)

Målskyttar match 2 

Hampus Söderman 8, Simon Lindberg 8, Gustav Näslund 7, Mattias Friström 3, Karl Dahlkvist 3, Osama Chichi 2, Adam Axelsson samt Isak Wallin 1 mål vardera.

Publik 452 Öbacka SC Härnösand.

 

Bosse Andersson Text & Foto/Arkivbild

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s