Marcus Nilsson tvingas lägga av med handbollen

HANDBOLL: Skånelas målvakt Marcus Nilsson tvingas sluta med handbollen efter flera år av problem med sina knän. Efter alla problem jag haft genom åren känns det i nuläget inte värt att försöka komma tillbaka en gång till. 

-Efter att varit på röntgen för ett par veckor sedan utan att ännu fått det slutgiltiga svaret, kunde läkarna på plats konstatera att det såg inte alls bra ut i knäet. Risken för att samma skador ska komma tillbaka är så stor att jag nu väljer att lägga av med handbollen.

-Jag meddelade då Skånela läget och sa åt dem att värva in en ny målvakt. Det känns oerhört tungt just nu och värre kommer det att bli när grabbarna springer in för match i höst och man själv kommer att sitta på läktaren. Man älskar ju matcherna och att vara en del av laget.

-Samtidigt får man vara glad åt att denna skada kom där och då i säsongens sista skott i matchen mot Rimbo. Det hade lika gärna kunnat hänt när som helst under säsongen eller än värre  ett par omgångar in i nästa säsong. Nu fick man ju tid att värva in en målvakt innan säsongen drar igång.

-Jag har fem operationer bakom mig, tre i höger och två i vänster knä. Jag har haft problem med mina knän sen jag var 13 år. Jag gjorde comeback i fjol efter 2 1/2 säsongs skadefrånvaro och har fått vara skadefri de två senaste säsongerna. Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget.

Mackan kommer dock att finnas kvar i klubben på ett eller annat sätt. 

-Ja jag kommer att fortsätta inom Skånela och handbollen som jag brinner för. Just nu diskuterar vi om att försöka hitta en lösning inom Skånela. I framtiden skulle jag kunna tänka mig att jobba som målvaktstränare, det är något jag faktisk tänkt på avslutar Marcus vårat samtal. Marcus sista match blev i derbyt mot Rimbo borta, en match som slutade 35 lika. Marcus ersättare blir som jag skrivit om tidigare idag Jesper Forsberg från just Rimbo HK.

Själv kan jag bara tacka för de två senaste säsongerna då jag på nära håll fått äran att  lära känna Mackan som person och fått ta del av hans målvaktsspel samtidigt som jag önskar han all lycka till i sin nya roll vad det nu än månne bliva. Om inte annat syns vi i Vikingahallen framöver.

Bosse Andersson Text & Foto 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s