Skåneladuo med om att vinna EM Guld

HANDBOLL: Sveriges U18 landslag vann idag EM Guld i handboll efter att ha besegrat Island i finalen med 32-27. Skånela IF bidrog med en ledare och en spelare som nu kan kalla sig Europamästare. 

Det handlar om Kalle Andersson som fanns med som assisterande förbundskapten samt spelaren Simon Lindberg som bidrog med ett mål i dagens final från sin V6  position där han mest spelat under detta mästerskap.

Bloggen säger stort GRATTIS till Kalle och Simon och självklart till hela den övriga ledarstaben och samtliga spelare. Fabian Norsten MV Hammarby samt H6 Valter Chrintz IFK Kristianstad fanns båda med i EMs all Star Team. Ludvig Hallbäck Ystad IF blev hela EMs skyttekung. Själv hade jag gärna sett även honom i ett All Star Team.

En fantastisk framgång för svensk handboll och alla ledare runt om i Sverige. Dessutom spelade Sveriges U18 damer spelade bronsmatch idag och hade möjlighet på ett VM Brons men Sydkorea blev för svåra och Sverige slutar totalt fyra. En stark bedrift även av U18 tjejerna.

Text Bosse Andersson Foto från Skånelas hemsida

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s