Skånela vände och premiärvann

HANDBOLL: Det blev en dramatisk match när Skånela äntligen vann en premiärmatch när man på måndagskvällen tog emot VästeråsIrsta inför drygt 600 åskådare i Vikingahallen. 

Det var några år sedan Skånela lyckades gå segrande ur en premiärmatch men ikväll vände man den trenden efter en högdramatisk match mot ett mycket taggat Västerås. Ett Västerås som ledde under större delen av matchen men där Skånela efter en stark avslutning lyckade vinna med uddamålet.

Västerås inledde målskyttet och lagen följdes åt under de inledande fem minuterna. Därefter kopplade Skånela ett litet grepp och gick upp i en tremålsledning. Efter drygt halv första halvlek var Skånela fortsatt i ledning med tre bollar men gästerna jobbade sig ikapp. 18 minuter spelade var man ikapp till åtta lika. Lagen följde sedan åt fram till tolv lika. Halvlekens avslutning gick till Västerås fördel och i halvtid var gästerna i ledning med två bollar.

Skånela inledde andra halvlek med två raka mål och på nytt var lagen jämsides. Västerås svarade då med tre raka mål. En ledning som pendlade mellan ett till tre mål som man höll fram till matchminut 57 då Skånela åter var i kapp till 25 lika. Avslutningen blev högdramatisk och avgörandet kom med 15 sekunder kvar då Jesper Byström klev fram till sjumeterslinjen och skickade in 27-25. Västerås lyckades dock reducera med sju sekunder kvar. Skånela höll dock undan och vinner med uddamålet.

Jesper Byström om matchen och den avgörande straffen. 

-Vi inleder slarvigt bakåt. Vi släpper in alldeles för enkla mål. Vi får inte till försvarsspelet utan dem kan spela med tålamod och långa anfall och till slut hittar dem öppningar. Vi har även problem att få stopp på deras niometersskytte dä de får komma till skott alldeles för enkelt.

-Framåt gör vi ok men vi har lite för många tekniska fel i första halvlek och kastar bort för många bollar. Vi hänger inte riktigt med där. Däremot gör vi en bättre ju längre andra halvlek pågår. I sista timeouten sa vi att fortsätta tajta till bakåt som vi gjorde sista fem innan timeouten samt att vi dessutom gick vi över och spelade sju mot sex vilket gav resultat till slut.

Känslan när du går fram till strafflinjen med 15 sekunder kvar och ett måls ledning?

-Det kändes bara bra. det funkade ju och otroligt skönt att få vinna en premiär. Det var ju några år sen nu.

Axel Åhlin Andersson kom in i andra halvlek och fick göra några väldigt avgörande räddningar. Känslan så har minuterna efter slutsignalen. 

-För min del känns det helt fantastiskt att få bidra till laget och att vi lyckas vända och vinna till slut.

Du började på bänken men fick hoppa in i andra halvlek. Känslan och hur gick snacket nere på bänken?

-En bit in i andra sa Jimmy åt mig att värma upp och hålla mig varm sen var det bara att gå in och köra. Jag är helt nöjd med min insats. Visst finns det små saker jag kunnat göra bättre men vi vinner så det är skit samma just nu

Även tränaren Jimmy Karlsson var nöjd med segern men samtidigt finns det mycket att jobba med.

-Vi hade stora problem med försvarsspelet framförallt i andra och tredje fas. Vi blir mer desperata och aggressiva i defensiven i slutdelen av matchen vilket gör att dem inte kommer till i sitt avslutningsspel samt att vi går över till sju mot sex i anfall och gör tre mål där och vänder matchen.

-Jävligt gott att vi kan gå in och vända detta och att Jesper Byström kan gå in och avgöra på straff trots att han hade det lite tufft i matchen. Men vi har  många procent att krama ur det här laget. Men det känns ändå skönt att få vinna en sådan här premiär med så mycket folk på läktaren dessutom. Magisk stämning. Bara att dem kommer tillbaka.

Nästa match Lindesberg borta på söndag. 

Matchfakta. 

Skånela-VästeråsIrsta 27-26 (13-15)

Målskyttar Skånela

Fredrik Olsson 6, Oscar Frank 5, Erik Östling 4, Yosef Rahali 3, Iris Ganebegovic 3, Jesper Byström 2, Isak Nielsen 2, Robert Ladan 2.

Publik 612 Vikingahallen Märsta

 

Bosse Andersson Text & Foto 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Pingback: - Handbollskanalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s