Skånela bortaslog Kungälv

HANDBOLL: Skånela tog en imponerande seger borta mot Kungälv på lördagen. Ett starkt försvar och målvaktsspel blev nyckeln till två nya poäng för Märstas stolthet. –

Skånela fick en perfekt start på matchen då man gick under de inledande sju minuterna g (ick fram till en 0-5 ledning och tvingade Kungälv till en timeout som dessvärre för -Skånelas del väckte hemmalaget som kom in och med fyra raka mål fick kontakt med 13 )minuter spelade.

Därefter följdes lagen åt med Skånela i en eller två måls ledning fram till matchminut 22 då Kungälv var ikapp och förbi till en ledning 11-9. Skånela  skulle dock resa sig igen och i paus var det oavgjort 11 lika.

Kungälv inledde starkast i den andra halvleken med tre raka mål, ett avstånd man höll fram till 44 då Skånela åter visade stark moral och jobbade sig tillbaka in i matchen med fyra raka mål och och man var tillbaka i ledning med 13 minuter kvar.

De avslutande 13 minuterna gick till Skånelas fördel och när slutsignalen ljöd var två nya poäng säkrade. En imponerande seger i en mycket svår bortamatch. Därmed får Skånela revansch för fjolåret då man föll båda matcherna ifjol

Jimmy Karlsson om dagens match

-Jag är naturligtvis mycket nöjd med att vi vinner idag. En toppenprestation då vi åker hem med två poäng från en mycket svår bortamatch. Skönt att vi även bryter trenden från ifjol då vi föll i båda matcherna mot Kungälv.

-Vi får en kanonstart och gör matchens första fem mål. Därefter tar de en timeout och efter den tappar vi och Kungälv vänder matchen. Vi tappar fokus och missar för många lägen vilket gör att dem kan gå ikapp och förbi.

-Vi kommer dock tillbaka och kan kvittera innan halvtidsvilan. Vi inleder andra halvleken dåligt och hamnar direkt i ett tremålsunderläge. Ca tio minuter in i halvleken går vi över till att spela 7 mot 6 vilket ger resultat och vi hittar tillbaka in i matchen.

-Sista sju, åtta minuterna får vi spela en hel del med en man mer då de drar på sig en del utvisningar vilket vi drar nytta av till skillnad mor senast mot Lindesberg och där kan vi säkra segern.

-En lagseger idag då alla tretton spelare är med och bidrar. Vi spelar ett grymt bra försvars och målvaktsspel rakt igenom och släpper bara in 19 mål idag. En stark laginsats där jag dock vill lyfta fram Iris Ganebegovic och Jesper Forsberg i målet avslutar en mycket nöjd tränare Jimmy Karlsson.

Matchfakta 

Kungälv-Skånela 19-22 (11-11)

Målskyttar Skånela 

Iris Ganebegovic (Bilden) 7, Fredrik Olsson 4, Yosef Rahali 3, Oscar Frank 2, Robert Ladan 2, Isak Nielsen, Erik Östling samt Simon Lindberg 1 mål vardera.

Publik 153 Mimershallen Kungälv.

Bosse Andersson Text & Foto/Arkivbild 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s