Skånela första lag att besegra Helsingborg

HANDBOLL: Det var ett obesegrat och favorittippat OV Helsingborg som kom till Vikingahallen på söndagen för att försöka befästa sin serieledning. Men Skånela hade helt andra planer som grusade gästernas Eriksgata.

Att försvar och målvaktsspel ofta är nyckeln till framgång vet vi och det bevisades ännu än gång på söndagen då Skånela tog en fin skalp och besegrade serieledande och obesegrade Helsingborg på söndagen,

Detta stjärnspäckade lag som gjort processen kort med både Lindesberg, Aranäs och Västerås fick redan från start en fingervisning på vad Skånela hade att erbjuda denna kväll. Ett försvar som var näst intill ogenomträngligt till en börja och när man hittade en lucka stod en viss Jesper Forsberg bakom och tog det mesta.

Under de inledande 15 minuterna hade OV bara lyckats gör tre mål. Dock ska tilläggas att även gästerna försvar och målvakt höll hög klass. Skånela hade under samma period dock nätat vid fem tillfällen.

Halvleken fortsatte som den inleddes där försvaren gjorde det svärt för motståndarna och där målvakterna stod för ett flertal fina räddningar. När halv matchen var spelad hade vi fått se tjugo mål fördelat på elva för Skånela och nio för Helsingborg.

I den andra halvleken inledde gästerna något starkare och i den 34e minuten va man uppe i lika på tolv. I den 36e minuten tog OV ledningen för första gången 13-14 och farhågor om att gästerna skulle koppla ett grepp men Skånela hade inga planer på att ge bort några poäng denna söndag.

Tre raka mål och det var åter hemmalaget som satt i förarsätet med två bollar upp. Halvvägs in i andra halvlek kom ett litet miniryck och Skånela hade fyra bollar till godo. OV knaprade dock in två bollar till 20-18 med tolv kvar på klockan.

Då klev Simon Lindberg in och tryckte dit två raka bollar och på nytt fyra bollar upp. OV vägrade dock ge sig. Med knappa tre minuter kvar hade man åter vittring 23-21. Skånela gav dock svar på tal omgående och med två mål av Yosef Rahali och ett av Fredrik Olsson stängde man matchen och segern var i hamn, fem bollar upp och stort jubel bröt ut i Vikingahallen.

Jimmy Karlsson efter matchen.

-Vi gör en grym match idag. Vi fullföljer vår taktik till punkt och pricka. Jobbet defensivt sitter klockrent och Jesper Forsberg i målet gör en kanonmatch. Tycker även att anfallsspelet ät bättre en siffrorna visar men även OV hade en riktigt bra målvakt i Micke Andersson.

-Vårat försvars och målvaktsspel blir helt avgörande idag. Vi stänger igen i mitten där vi vet att de är starka. Ett bevis på detta är att vi håller nere Linus Nilsson på enbart två mål. Det är helt underbart att som tränare kunna konstatera att taktiken vi hade sitter klockrent i 60 minuter. Nu ska vi njuta av detta ikväll och i morgon sen börjar vi ladda för Torslanda borta avslutar en nöjd tränare Jimmy Karlsson

Matchfakta 

Skånela IF-OV Helsingborg 26-21 (11-9)

Målskyttar Skånela 

Simon Lindberg 7, Fredrik Olsson 6, Yosef Rahali 3, Robert Ladan 3, Iris Ganebegovic 2, Isak Nielsen 2, Erik Östling 2 samt Oscar Frank 1.

Publik 476 Vikingahallen Märsta

Bosse Andersson Text & Foto 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s