Skånela föll mot Hallby

Det var en speciell match på många sätt och vis när Skånela besökte Jönköping och Hallby på lördagen då Skånela ställdes mot tre före detta lagkamrater.

Jesper Östlund assisterande tränare, Andreas Söderman båda med Skånela som moderklubb samt Oskar Hedvall med två säsonger i den röda tröjan lämnade samtliga klubben för just Hallby inför denna säsong.

På lördagen ställdes de mot sin gamla klubb och man var ofina nog att inte bjuda gästerna och sina gamla vapendragare på några poäng. Utan istället gick man upp i om en tillfällig serieledning efter 28-23 seger med en match mer spelad.

Hallby gick tidigt upp i en 4-1 ledning och knappa tio minuter in i matchen var ställningen 7-3. Tjugo minuter in i matchen var hemmalaget i ledning 10-5. Skånela vägrade dock att ge sig utan jobbade sig sakta men säkert tillbaka in i matchen. Med tre minuter kvar till halvtidsvilan var man uppe på 11 lika

Dock skulle hemmalaget få sista ordet och man gick till vilan med två måls övervikt 13-11. Precis som i matchens inledning var det åter Hallby som tog kommandot även i den andra halvleken. Fyra raka mål och för Skånela väntade en ny jakt på kontakt. Precis som i första halvlek jobbade man sig tillbaka till oavgjort efter dryga 46 minuter.

Därefter höll lagen jämna steg fram till matchminut 58 då det skilde två mål till hemmalagets fördel. Tyvärr kom aldrig Skånela ikapp utan Hallby avslutade med tre raka mål och avgår med segern.

För Skånela gäller det nu att ladda om inför derby mot Rimbo hemma i Vikingahallen måndagen den 5 november med avkast 19,30

Matchfakta 

Hallby-Skånela 28-23 (13-11)

Målskyttar Skånela 

Isak Nielsen 5, Iris Ganebegovic 4, Robert Ladan 4, Simon Lindberg 3, Fredrik Olsson 3, Jesper Byström samt Erik Östling 2 mål vardera.

Publik 602 Jönköpings idrottshus

Bosse Andersson Text & Foto/Arkivbild 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s