Lite tankar kring SHE

HANDBOLL: Att SHE skulle bli och kommer att bli ett race mellan tre lag behöver man knappast vara raketforskare för att lista ut. Trion Höörs HK 65, IK Sävehof samt Skuru IK står i en klass för sig och det kommer att handla om dessa tre lag fram på vårkanten när medaljerna ska delas ut. 

Bakom dessa tre hittar vi Lugi. Själv har jag haft en hel del frågetecken kring detta Lundalag då de trots en bra inledning poängmässigt med fyra raka segrar inte direkt imponerat spelmässigt utan man har fått jobba stundtals hårt för sina vinster.

Men att vinna utan att spela bra är ju i och för sig en styrka. Men när man klappade ihop under andra halvlek mot VästeråsIrsta så började undertecknad fundera om Lugi verkligen är en utmanare till ovan nämnda trio?

Under söndagen skulle vi kanske få ett besked då man för första gången denna säsong ställdes mot ett av dessa topplag, nämligen Skuru. Svaret blev ett rungande ja. Lugi bjöd verkligen upp till dans och Skuru som förutom de två inledande matcherna mot Höör och Sävehof har krossat allt som kommit i deras väg fick verkligen slita hårt för de två poängen.

Så nog kommer Lugi att bli ett semifinallag även i den kommande våren. Bakom dessa fyra lag är det mer ovisst och öppet. Västerås har inlett strålande med tanke på att de flesta experter tippat dem utanför topp åtta i år. Fyra segrar på sex matcher lovar gott för Frenne Båveruds gäng Kan man dessutom få tillbaka skadade spelare som Mathilda Forsberg, Hanna Grytegård och målvakten Irma Schjött kan det bli en trevlig vinter för Västeråsfansen.

Skövde inledde lite knackigt men har fått mer och mer ordning på laget och framförallt spelet. Tre raka segrar har lyft laget och självförtroendet. Strulet kring tränare och ledare under förra våren är glömt och Skövde kan mycket väl stå i ett slutspel framåt vårkanten. Skövde uppträder verkligen som ett lag just nu vilket lovar gott.

Nykomlingen Kungälv tippades tok-sist innan serien inleddes men till en början bjöd laget alla experter på näsbränna utan dess like. Seger i premiären borta mot Önnered samt att man pressade Lugi enda in i slutminuterna och en klar seger nere i Kristianstad imponerade.

Dock  har man tappat den fina formen man hade inledningsvis och tre raka förluster lämnar en del att fundera över. Har laget sprattlat klart eller kan man hitta tillbaka till det spel man hade inledningsvis? Målvaktsspelet med Sofia Börjesson och Johanna Kjellman har imponerat stort. Kan övriga tjejer hitta spelet igen så kommer Kungälv mycket väl ställa till oreda för många lag framöver. Man har redan bevisat att kapaciteten finns.

Önnered var tippat som ett givet slutspelslag av många men hittills har man varit alldeles för ojämna och kanske är det så att det berömda andra året i högsta serien gör sig påmind. Själv tror jag dock att Jessica Ehrnbring och kompani kommer att få ordning på spelet vart det lider. Kanske redan på söndag då Lugi kommer på besök.  

Skara med Magnus Frisk vid rodret skulle nu ta sig till slutspel för första gången någonsin den här säsongen var det tänkt. Men likt Skövde inledde man serien tveksamt med tre raka förluster innan första segern kom uppe i Boden och därefter har man fått bättre ordning på spelet. Visserligen förlust mot Sävehof men segern mot Kungälv senast visar att man är på rätt väg.

I botten hittar vi Heid, Kristianstad och Boden. Tre lag som har haft en riktigt tung inledning och just nu pekar ingenting på annat än att dessa tre lag kommer att kriga om att undvika nedflyttningsplatsen. För Heid är det framförallt målskyttet som inte fungerar och har gjort minst mål av samtliga lag. 

Kristianstad blandar alldeles för mycket i matcherna där topparna är betydligt färre en bottennappen. Intressant möte väntar mellan just Heid och Kristianstad på lördag i Göteborg. Den som går segrande ur den striden kommer att få lite välbehövligt andrum i bottenstriden.

Till sist Boden som inte fått mycket att fungera. Anfallsspelet är väl ok med 143 gjorda mål men försvarsspelet lyser stundtals helt med sin frånvaro. Här har nye tränaren Patrik Liljestrand och hans medarbetare mycket att jobba med om Boden ska spela SHE även nästa säsong. Får man ordning på försvarsspelet då är jag övertygad om att Boden kommer att klättra i tabellen. Om inte så blir det en lång vinter för alla Bodenfans. 

Tabell och kommande matcher kan ni hitta här.

Bosse Andersson Text & Foto 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s