HANDBOLL: Skånelas damer vet hur man bjuder sina fans på spänning och dramatik. Förra lördagen vann man med uddamålet efter ett avgörande med tre sekunder kvar och ikväll bjöds publiken på ett nytt drama när Spårvägen besegrades med två bollar.

Redan från matchminut ett trampade båda lagen gasen i botten och drog igång ett som skulle visa sig bli ett drama i 60 minuter i absolut högsta tempo. Det var två lag som ville spela snabbt och löpa i massor.

Gästerna inledde med två mål innan Skånela via en straff av Moa Andersson kom med i målprotokollet. Därefter följdes lagen åt fram till dryga 15 minuter då Skånela gjorde ett litet miniryck fram till 9-6 och Spårvägen valde att ta en timeout. 

Den visade sig välbehövlig och gav nya krafter och med tre snabba mål var man ikapp till nio lika. Skånela tog åter ledningen men gästerna var verkligen på gång och ytterligare tre raka mål så var men förbi med två bollar och nu var det Skånelas tur att ta timeout.

Den timeouten fick önskad effekt och snart var Skånela åter ikapp till 12 lika. Dock Skulle Spårvägen avsluta starkast och man gick till halvtidsvila med uddamålsledning. När den andra halvleken drog igång  följdes lagen åt och innan Skånela kunde skaffa sig en tvåmålsledning 20-18. 

Spårvägen svarade omgående med två raka mål och det var på nytt utjämnat innan Skånela ter gick ifrån med två bollar. Resten av matchen var Skånela hela tiden steget före med en eller två bollar. Spårvägen flåsade hela tiden i nacken utan att riktigt komma ikapp.

Chansen kom dock når Skånela vid ställningen 24-23 drog på sig en utvisning och tilldömd straff till gästerna. Men istället för kvittering klev Gracia Axelsson fram och räddade denna straff och Skånela kunde göra 1-0 under den utvisningen och 25-23 med knappa sju minuter kvar på klockan. 

Dock skulle Spårvägen med en sista kraftansträngning och två raka mål av Erica Noreskog se till att åter kvittera. 25 lika med dryga fem minuter kvar. En ny Skånela utvisning efter 56.33 gav ytterligare nerv och en viss förtvivlan hördes från läktaren.

Men två raka bortkastade bollar av gästerna gav Skånela chansen och när först Veronica Wislander kontrade in 26-25 med  knappa två minuter kvar och när sedan kvällens bästa målskytt Alexandra Schaerlund skickar in 27-25 med sex sekunder kvar steg jublet i Vikingahallen och saken var klar. 

Alexandra Schaerlund var förstås mycket nöjd efter matchen 

-Vi började matchen starkt. Vi var dock lite stressade i avsluten i inledningen. Deras försvar står upp bra men vi lyckas få ordning även på den biten. Därefter får vi en dipp då dem gör 1-5 på oss innan vi hittar tillbaka under slutet av första halvlek och går till vila med en bolls underläge.

Vad sa ni till varandra i halvtid?

-Att vi måste få mera tryck på dem och bli tuffare i försvaret vilket jag tycker vi lyckas med och då kommer anfallsspelet av sig självt. Vi tryckte på ännu mer och framförallt hade vi mer tålamod innan avslut vilket gav oss bättre lägen jämfört med delar av första halvlek.

Även Amanda Vinelund var nöjd med kvällen 

-Ja en riktigt spännande match men vi lyckas till slut vinna med två bollar. Skitkul helt enkelt. Dock stressade vi lite för mycket inledningsvis och blir straffade direkt. När vi väl får ordning på saker och ting lossnar det både framåt och bakåt.

-Vi har ju väldigt lika spelsätt och rörelser. Dem tränar och vi tränar på det varje vecka så man är ganska bra med på vad som ska hända.

Din egen insats idag? Du drar ju ett tungt last i försvarsspelet 

Jag var lite på krigsstigen idag och krigade på hårt. Dem fick känna på det idag. Det kändes riktigt bra matchen igenom och riktigt skönt att vi åter vinner en tajt match och plockar hem två poäng.

Efter detta drama med för Skånelas del ett lyckligt slut så kan vi bara lyfta på hatten och tacka de båda lagen för en fantastisk match och en häftig lördagsunderhållning.

Matchfakta 

Skånela IF -Spårvägen HF 27-25 (13-14)

Målskyttar Skånela 

Alexandra Schaerlund (Bilden) 8, Anna Nygårds 5, Moa Andersson 4, Veronica Wislander 3, Emma Persson 2, Jonna Lindgren 2, Sofia Kou Aune 2 samt Cornelia Küller 1 mål

Publik 240 Vikingahallen Märsta

Bosse Andersson Text & Foto