Skånelaseger i Upplandsderbyt

HANDBOLL: Slaget om Uppland kallades derbyt igår på många håll. Ett derby som blev jämt och där lagen följdes åt länge men som Skånela visade sig vara starkast sista kvarten och kunde bärga de två poängen. 

Men det saknades någonting igår. I alla fall de första 40-45 minuterna. Från min position vid sidan av målet kändes första halvlek ganska avslagen. Jag hade förväntat mig tuffa närkamper, lite grinigt som det ska och ofta är när dessa två kombattanter möts.

Nära 700 person på plats 

Nära 700 personer på läktaren borde bjuda in till detta och självklart förväntar vi oss på sidan om att så kommer det att bli. Nu blev det lite mer att lagen följdes åt och när Skånela gick över till att spela som Rimbo med 7 mot 6 så kändes det hela mer avvaktande likt två tungviktsboxare som mest jabbar lite och känner av sin motståndare och rädslan för att öppna sin gard kändes större än viljan att gå på knock.

Tog fart sista tjugo minuterna

Jämt var det dock och spänningen fanns där likt ovissheten om vart ska detta sluta. Vilket lag skulle våga släppa loss eller skulle man fortsätta på samma spår i den andra halvleken? Svaret fick vi med cirka kvarten kvar. Då tog hemmalaget ett litet grepp med att gå ifrån med två mål och plötsligt var Vikingahallen med på noterna och äntligen visades det känslor.

Fyra raka mål avgjorde 

Domslut ifrågasattes, spelarna började trycka till i närkamper och vi fick de där derbykänslorna till slut som vi väntat på. Det definitiva avgörandet kom under de sista tio minuterna när Skånela med fyra raka mål sprang iväg från 28-27 till 32-27 med dryga 4 minuter kvar. Efter det var Rimbo ett slaget lag. 

Det här var ingen match man kommer att minnas som slaget om Uppland direkt. Men vi kommer ändå att ta med oss minnen från en välfylld läktare där 694 personer slagit sig ner. Vi kommer också att minnas de sista 15-20 minuterna, det var då matchen tog fart, det var då Jimmy Karlsson vevade igång sin publik, det var då matchen på allvar tog fart. Det var då känslorna, kampen och derbyt vaknade till liv.

Jämnt i talltoppen 

I och med segern hakar Skånela på i toppen av den jämna tabellen där det bara skiljer fyra poäng mellan serieledande OV Helsingborg och åttondeplacerade Amo HK och där Rimbo ligger fyra med sina 11 poäng och Skånela sexa en poäng bakom.  

Spelare som bör nämnas lite extra hos lagen denna afton är i hemmalaget Robert Ladan med sina åtta mål, Isak Nielsen som är strålande i försvarsspelet och Jesper Forsberg som växte ju längre matchen gick och gjorde ett par riktigt avgörande räddningar i slutet. Iris Ganebegovic. Fredrik Olsson och Yosef Rahali drar även de ett tungt lass denna kväll.

Hos Rimbo som alltid gör bröderna Ken och Jeff Tollbring en gedigen insats och drar ett enormt tungt lass i 60 minuter. Jonas Andersson strålande defensivt men gör även 5 mål framåt. Plus vill jag också ge till Lynx Beverskog som jag tycker växer för varje match. 

Till sist. Sju mot sexspelet??? Nej personligen tycker jag inte det bidrar till bättre handboll. När det dessutom som efter 18 minuter även Skånela gick över till det så gynnar det inte handbollen enligt min mening. Men det handlar ju trots allt om att vinna matcher sen hur det ser ut spelar ju egentligen ingen roll. Och igår var det Skånela som vann.

Matchfakta 

Skånela IF. Rimbo HK Roslagen 3-29 (16-16)

Målskyttar Skånela 

Robert Ladan (Bilden) 8, Iris Ganebegovic 7, Fredrik Olsson 6, Yosef Rahali 4, Isak Nielsen 3, Erik Östling 2, Jesper Byström. Oscar Frank samt Simon Lindberg 1 mål vardera.

Målskyttar Rimbo 

Ken Tollbring 6, Jonas Andersson 5, Lynx Beverskog 4, Endrit Abdullahi 4, Simon Axelsson 4, Jeff Tollbring 4. Fredrik Johansson samt Mortimer Lundh 1 mål vardera

Publik 694 Vikingahallen Märsta

Bosse Andersson Text & Foto 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s