HANDBOLL: Under massor av år har dem jobbat sida vid sida både som spelare och som ledare och även utanför handbollen är de goda vänner. På lördag eftermiddag kommer de dock att vara motståndare och ställas mot varandra under ett par timmar där båda självklart vill gå segrande ur den kommande bataljen.

Vi pratar förstås om Skånelas tränare Jimmy Karlsson och hans vapendragare under massor av år i Skånela IF Jesper Östlund som numera återfinns i Hallby. En gång har de drabbats samman denna säsong och då med Jesper som segrare.

-Ja det ska bli fantastiskt roligt att komma hem igen. Det kommer att bli en speciell känsla att kliva in Vikingahallen igen. Dessutom i fel omklädningsrum och att kliva ut på fel sida om planen säger Jesper. Skånela IF har ju varit min familj sedan barnsben. Det ska bli riktigt roligt att ställas mot Jimmy igen. Jag har ju 1-0 i matcher mot honom och ser gärna att det blir 2-0 på lördag. 

För Jimmys del ser även han fram emot mötet med Hallby och kampen mot sin gamla vapendragare. Dessutom finns ju även Andreas Söderman med Skånela som moderklubb i Hallby liksom Oskar Hedvall med två säsonger i den röda tröjan.

-Riktigt kul med tre hemvändare på en och samma gång även om Oskar inte har Skånela som moderklubb är han en del av Jespers och mitt samarbete de två senaste åren. Andreas har ju sprungit i Vikingahallen sen barnsben och har lillbrorsan Hampus kvar i Skånela. Så lär bli mycket speciella känslor där på lördag.

-Vi får hoppas på mycket folk och en bra match mellan två lag som ligger trea (Hallby) och Skånela på fjärdeplats i nuläget tre poäng bakom. Självklart är mitt mål att jag ska ha kvitterat till 1-1 i matcher mot Jesper på lördag säger Jimmy.

Skånela kommer till match med två raka förluster och vill vända den negativa trenden. 

-Vi har pratat om att vi måste hitta tillbaka till våra grunder. Mot Varberg sprang vi mest runt och beundrade hur stora och duktiga de var. Tycker vi gör det bättre mot Rimbo men där har vi två dippar som är alldeles för långa vilket kostar oss segern. Vi har en period i första halvlek där vi förlorar 3-11 och avslutar med 0-5 och tappar en tvåmålsledning. 

-Hallby är ett bra lag med bra spets så vi måste helt enkelt steppa upp och bli tuffare och komma upp mer fysiskt än de två senaste matcherna. Vi måste visa karaktär både mot oss själva. klubben samt publiken. Vi måste stå upp bättre i försvaret då vi släppt in alldeles för många mål bakåt samt minska våra tekniska fel.

-Vi har allt att vinna och går för att behålla våran fjärdeplats som vi har just nu. Vi vet att vi kan slå alla lag när vi får träff. Vi ska höja vår lägstanivå och kämpa och slåss i 60 minuter och jag vill se modiga spelare med massor av energi på lördag avslutar Jimmy Karlsson. 

För Jesper Östlunds del kommer man till match med en positivare trend och gott självförtroende. 

-Vi har börjat få upp ångan igen efter ett par sämre prestationer efter uppehållet. Framförallt förlusten mot Kungälv var tung och inte ok. Vi har pratat igenom det och börjat leverera igen och höjt prestationen både på träning och match. Det ser riktigt bra ut igen nu.

-Det kommer att bli en svår bortamatch där vi måste prestera bra handboll om vi ska få med oss några poäng. Vi har haft lite problem i veckan med sjukdomar i truppen men jag hoppas att alla ska vara friska och klara för spel igen på lördag avslutar Jesper. 

Så vi kan med andra ord se fram emot en förhoppningsvis bra och spännande match på lördag med avkast klockan 16.00 i Vikingahallen. Samtidigt önskar bloggen vår hemvändare Jesper, Andreas och Oskar lycka till men inte för mycket utan att Jimmy och hans mannar kvitterar till 1-1 i matcher.

 

Bosse Andersson Text & Foto/Arkivbild