HANDBOLL: Att intresset för just den här matchen var lite över det vanliga var inga problem att lista ut då gästande Hallby kom med en tränare och en spelare båda med Skånela som moderklubb och dessutom ytterligare en Skånela bekant som spelat i den röda tröjan de två senaste åren. Vi pratar förstås om Jesper Östlund, Andreas Söderman samt Oskar Hedvall. 

Skånela IF – IF Hallby HK 33-30 (17-13) 

Och det var gästerna som inledde bäst med två raka mål samt ledning 2-3 innan Skånela kunde ta sig upp och förbi. 7-4 efter dryga tretton minuter till hemmalaget. Hallby jagade på för en kvittering men närmare än ett mål kom man inte innan vilan. Istället avslutade Skånela sista dryga sju minuterna med att göra 6-3 och fyra mål tillgodo i paus.

I inledningen av den andra akten gick Skånela ifrån till sex bollar innan Hallby åter igen började knapra in bollar men utan att komma ikapp. Slutdelen av matchen pendlade det mellan två och fyra bollar till Skånelas fördel som i och med segern befäster sin fjärdeplats nu bara en poäng bakom just Hallby. 

Skånelas tränare Jimmy Karlssons tankar efter matchen 

-En riktigt bra handbollsmatch med mycket energi och kamp. Vi följer våran plan och många är med och bidrar. Ingen faller ur ramen utan det här är en lagseger. Idag krigade vi i 60 minuter till skillnad från matchen mot Varberg.

-Vi får ett litet ryck i inledningen av andra till sex bollar som blir viktig för oss. Hallby närmade sig ett par gånger men varje gång svarade vi så det pendlade mellan två och fyra bollar. En bra lördag för våran del då Rimbo föll nere i Helsingborg avslutar Jimmy.

Hallbys tränare Jesper Östlund om matchen. 

-Vi får tyvärr Oliver Löfwenius skadad tidigt i matchen vilket självklart påverkar oss och vårat spel. Vill dock inte skylla förlusten på det utan sånt här drabbar alla lag. Vi pratade innan match om att vara noggranna men lyckas inte fullt ut då vi gör för många tekniska fel.

-Vi får hela tiden jaga och tyvärr missar vi för många lägen. Visst är deras målvakt bra men jag tycker också att vi gör honom bra. Vi fick verkligen jobba i motvind idag men bara att erkänna att Skånela var bättre idag och vinner rättvist summerar Jesper det hela.

Målskyttar Skånela.

Oscar Frank 6, Erik Östling 5, Fredrik Olsson 5, Hugo Sjölin 4, Robert Ladan 4, Gustaf Näslund 3, Iris Ganebegovic 2, Jesper Byström, Yosef Rahali, Simon Lindberg samt Isak Nielsen 1 mål vardera

Publik 647 Vikingahallen Märsta

För våra pojkar i Hallby kan sägas att Oskar Hedvall gör 1 mål medans Andreas Söderman går mållös denna från sin gamla hemmaborg.

Bosse Andersson