DAMALLSVENSKAN: GT Söder hade allt i egna händer och tre matchbollar när man idag tog emot HK Drott Halmstad i Sköndalshallen. Mer en en matchboll behövde man inte utan idag säkrade man både serieseger och spela i SHE kommande säsong. 

GT Söder – HK Drott Halmstad 31-23 (15-11)

Trots att två omgångar återstår i denna oförutsägbara serie så kan vi nu konstatera att GT Söder står som seriesegrare efter seger hemma mot HK Drott på lördagen. Ett Drott som kämpar i botten för nytt kontrakt hängde med bra under de inledande 18 minuterna då det bara skilde en boll till Söders fördel 8-7.

Sedan var det hemmalaget som tog tag i matchen. Sakta men säkert ökade man försprånget och i halvtid var det hemmaledning med 15-11 mot ett tappert kämpande Drott. I andra halvlek tog Söder mer och mer över matchen och ganska snart såg man vart detta skulle sluta. 

Halvvägs in i halvleken var Söders försprång uppe i 12 bollars ledning och SHE platsen var säkrad. Resten av matchen blev en Eriksgata fram till slutsignalen och även om Drott tog in ett par bollar på slutet var GT Söder aldrig hotat. Seriesegern är säkrad med två omgångar kvar och nu väntar spel i högsta serien SHE till hösten.

Stort grattis till en väl genomförd och imponerande säsong säger bloggen till GT Söder och önskar all lycka i SHE. 

Målskyttar GT Söder 

Johanna Widgren 13, Yasmin Domonji 6. Julia Grahn 5, Elin Grahn 2, Malin Wilén 2, Rebecca Erisson, Hanna Cleve, Mikaela Geberg 1 mål vardera.

Publik 164 Sköndalshallen

 

Text Bosse Andersson